Barion Pixel

Hogyan lehet csökkenteni a hidropóniás rendszerek rezsiköltségeket ? – azaz mennyi a rezsije egy termesztő rendszernek? 3. rész

A termelő többféleképpen csökkentheti a közüzemi költségeket, de ezeknek a költségcsökkentési módszereknek a megvalósíthatósága eltérő.

  A hidroponikus rendszer méretarányának leépítése a közüzemi költségek csökkentésének legegyszerűbb módja. Minél kisebb a rendszer, annál kevesebbe kerül az üzemeltetése és karbantartása. Kevesebb víz, kevesebb áram, kevesebb tápanyag és kevesebb hely kerül felhasználásra a leépítéssel.

  Az elektromos áram költségeit könnyebb ellenőrizni. Fontos, hogy olyan hatékonyabb eszközöket találjunk, amelyek több teljesítményt képesek leadni kevesebb energiaigény mellett. Az elektromos eszközök időzítőre is beállíthatók, hogy meghatározzák, mikor kapcsolnak ki vagy kikapcsolnak, és mennyi ideig.

  Az elmúlt időszakban rohamosan nőttek az élelmiszerárak. Ezáltal ha az általunk megtermelt zöldségek árát kiszámoljuk piaci áron hamar rájöhetünk hogy rendszerünk az alapvető felszereltség után pluszt fog termelni nekünk. Így átvitt értelemben tudjuk csökkenteni a rezsinket, mert az ételvásárlás során kevesebbel fogjuk megterhelni a pénztárcánkat.

  Összegezve, a hidropóniás termesztőrendszereknek vannak alap és állandó költségei, de ha a hosszútávú befektetés a célunk és az egészséges mennyiségű zöldségfogyasztás sokkal jobban járunk vele mint a bolti zöldségfogyasztással.

  Ha érdekelnek termesztőrendszereink, a webshoppunkban megtalálod a “Termesztőrendszerek” fül alatt.

  Korábbi blogbejegyzések

  Aktuális termékakciók

  • Tálcás MikroKertTálcás MikroKert

   Tálcás MikroKert

   280 000 Ft
  • MikroKert KezdőcsomagMikroKert Kezdőcsomag

   MikroKert Kezdőcsomag

   30 000 Ft
  • Mini Zöld falMini Zöld fal

   Mini Zöld fal

   160 000 Ft
  • Kezdőcsomag Mikrokert Mini Falhoz

   Kezdőcsomag Mikrokert Mini Falhoz

   33 390 Ft
  • Kezdőcsomag Mikrokert Tálcás rendszerhez

   Kezdőcsomag Mikrokert Tálcás rendszerhez

   29 490 Ft
  • Fekete Mini Zöld falFekete Mini Zöld fal

   Fekete Mini Zöld fal

   180 000 Ft