Hogyan lehet csökkenteni a hidropóniás rendszerek rezsiköltségeket ? – azaz mennyi a rezsije egy termesztő rendszernek? 3. rész

A termelő többféleképpen csökkentheti a közüzemi költségeket, de ezeknek a költségcsökkentési módszereknek a megvalósíthatósága eltérő.

  A hidroponikus rendszer méretarányának leépítése a közüzemi költségek csökkentésének legegyszerűbb módja. Minél kisebb a rendszer, annál kevesebbe kerül az üzemeltetése és karbantartása. Kevesebb víz, kevesebb áram, kevesebb tápanyag és kevesebb hely kerül felhasználásra a leépítéssel.

  Az elektromos áram költségeit könnyebb ellenőrizni. Fontos, hogy olyan hatékonyabb eszközöket találjunk, amelyek több teljesítményt képesek leadni kevesebb energiaigény mellett. Az elektromos eszközök időzítőre is beállíthatók, hogy meghatározzák, mikor kapcsolnak ki vagy kikapcsolnak, és mennyi ideig.

  Az elmúlt időszakban rohamosan nőttek az élelmiszerárak. Ezáltal ha az általunk megtermelt zöldségek árát kiszámoljuk piaci áron hamar rájöhetünk hogy rendszerünk az alapvető felszereltség után pluszt fog termelni nekünk. Így átvitt értelemben tudjuk csökkenteni a rezsinket, mert az ételvásárlás során kevesebbel fogjuk megterhelni a pénztárcánkat.

  Összegezve, a hidropóniás termesztőrendszereknek vannak alap és állandó költségei, de ha a hosszútávú befektetés a célunk és az egészséges mennyiségű zöldségfogyasztás sokkal jobban járunk vele mint a bolti zöldségfogyasztással.

  Ha érdekelnek termesztőrendszereink, a webshoppunkban megtalálod a “Termesztőrendszerek” fül alatt.

  Korábbi blogbejegyzések