Barion Pixel

Hidropónia, mint öngondoskodás

Ha gondolkodtál mostanában azon, hogy milyen okos dolog volt nagy szüleinknek és dédszüleinknek az, hogy otthon megtermelték azt a növényt, zöldséget, fűszernövényt, ami nekik kellett és nem féltek attól, hogy milyen minőségben és áron jutnak hozzá, akkor jó helyen jársz. Ez a gondolat nekünk is a fejünkben motoszkált már egy ideje. Erre kerestünk valamilyen modern, és a mai városi élethez alkalmazkodó megoldást. Ez pedig nem más, mint a MikroKert hidropóniás automatizált ültető rendszerei.

Folyamatosan tápláló, friss zöld

Az, hogy rendelkezel egy hidropóniás rendszerrel azt jelenti, hogy egész évben élvezheted az általad termesztett friss ételt, úgy, mintha naponta járnál egy termelői piacra. A különbség abban rejlik, hogy el sem kell hagyd a házat és pontosan tudod, hogy mi van benne. Valamint nem is lehet leírni azt az érzést, hogy milyen különleges élményt jelent saját magadnak és családodnak megtermelni valami finomat és táplálót.

Ahogy elérte a megfelelő méretet a zöldséged, már viheted is az étkezőasztalhoz vagy a konyhapulthoz, hogy megedd vagy feldolgozd. Lerövidíted az ellátási láncot, hiszen a lehető leggyorsabban tud a saláta a tányérodra kerülni. Arról nem is beszélve, hogy ezt a frissességet nem tudja visszaadni a bolti, hiszen az már napok óta le van szüretelve. Ezáltal a bolti növény folyamatosan veszít az egészséges tápanyagaiból.

Tudod miből van

Sokan szeretik a termelői piacot, hiszen ott megvan az a jó érzés, hogy egy tisztább és organikusabb lehetőséget biztosítasz a családodnak. Ugyanezt az érzést tudod elérni, ha nem jobbat, azzal, hogy az otthonodban termeled meg a szükséges zöldséget, hiszen a tápanyag, ami a vízben van folyamatosan monitorozható, és amellett, hogy bio, a lehető legalkalmasabb körülményeket kapja meg a növény. Annyi tápanyagot szed ki a vízből, amennyire az adott növekedési szakaszban szüksége van.

Zöldebb

Gondolom eszedbe jutott az energiafogyasztása is, nagy tévhit, hogy többet fogyaszt, mint más alternatívái. Kezdjük ott, hogy lerövidül az ellátási lánc, hiszen a te zöldség adagodat már nem kell a boltba szállítani, ami akár külföldről is érkezhet. Ez rengeteg városi szennyeződés kiesés lehet, minél több ember termeszt otthon. Nem kell más csak 1 m2-nyi hely a lakásodban, vagy akár a kertedben.

Sok lehet a víz így első ránézésre a rendszerben, viszont így garantáltan hozzájut a növény annyi h2o-hoz amennyire szüksége van. Hiszen a hagyományos földi termesztésnél a víz elszivárog a növény mellett és nem biztos, hogy annyi jut neki, amennyire szüksége van. A hiropóniában keringtetve van a víz, tehát újra és újra használjuk azt, ami nem kellett. Így 95%-kal kevesebb vizet pazarolunk, mint a hagyományos termesztésnél.

A speciális LED lámpák csak napközben üzemelnek, hiszen a növényeknek is szükségük van az esti pihenésre. Ezeknek a fogyasztása a zöldségek “árának” 15-20%-át teszik ki. Ha esetleg van napelemed otthon, akkor ez teljesen zölden tud termelni Neked, valós zöldet.

Készen állsz a termesztésre?

Korábbi blogbejegyzések

Aktuális termékakciók

  • Tálcás MikroKertTálcás MikroKert

    Tálcás MikroKert

    280000 Ft
    Sold By: MikroKert
  • MikroKert KezdőcsomagMikroKert Kezdőcsomag

    MikroKert Kezdőcsomag

    30000 Ft
    Sold By: MikroKert
  • Mini Zöld falMini Zöld fal

    Mini Zöld fal

    160000 Ft
    Sold By: MikroKert
  • Kezdőcsomag Mikrokert Mini Falhoz

    Kezdőcsomag Mikrokert Mini Falhoz

    33390 Ft
    Sold By: MikroKert
  • Kezdőcsomag Mikrokert Tálcás rendszerhez

    Kezdőcsomag Mikrokert Tálcás rendszerhez

    29490 Ft
    Sold By: MikroKert
  • Fekete Mini Zöld falFekete Mini Zöld fal

    Fekete Mini Zöld fal

    180000 Ft
    Sold By: MikroKert